SPORTSHOWROOM
  Nike Air Max 90

  Filtro

  • Rendit

  • Gjinia

  • Marka (Nike)

  • Line

  • Koleksioni (Air Max 90)

  • Teknologjia

  • Edition

  • Material

  • Style

  • Sport

  • Masa

  • Ngjyra

  • Çmimi

  Nike Air Max 90

  Nike Air Max 90

  971 artikuj

  Silueta e spikatur e viteve 90’ që pati ndikim të jashtëzakonshëm në kulturën e atleteve.

  Nike Air Max 90 DV3503-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV3503-100
  • Lekë17.975,07
  Nike Air Max 90 DV3503-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV3503-001
  • Lekë14.309,11
  Nike Air Max 90 SE DV3335-100
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DV3335-100
  • Lekë14.072,59
  Nike Air Max 90 DV2120-900
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV2120-900
  • Lekë13.954,33
  Nike Air Max 90 DV2116-700
  • Nike
  • Air Max 90
  • DV2116-700
  • Lekë15.136,91
  Nike Air Max 90 DR9900-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR9900-100
  • Lekë16.319,48
  Nike Air Max 90 DR8575-300
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR8575-300
  • Lekë12.890,02
  Nike Air Max 90 DR0145-002
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR0145-002
  • Lekë12.653,51
  Nike Air Max 90 DR0145-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DR0145-001
  • Lekë14.309,11
  Nike Air Max 90 DQ9316-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ9316-001
  • Lekë9.342,31
  Nike Air Max 90 SE DQ8593-001
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DQ8593-001
  • Lekë9.815,34
  Nike Air Max 90 DQ8235-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ8235-001
  • Lekë11.707,45
  Nike Air Max 90 DQ7783-600
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ7783-600
  • Lekë15.018,65
  Nike Air Max 90 DQ4699-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ4699-100
  • Lekë9.460,57
  Nike Air Max 90 SE Next Nature DQ4016-400
  • Nike
  • Air Max 90 SE Next Nature
  • DQ4016-400
  • Lekë8.278
  Nike Air Max 90 DQ0789-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DQ0789-001
  • Lekë12.771,76
  Nike Air Max 90 LTR DQ0571-001
  • Nike
  • Air Max 90 LTR
  • DQ0571-001
  • Lekë7.095,42
  Nike Air Max 90 LTR DQ0570-001
  • Nike
  • Air Max 90 LTR
  • DQ0570-001
  • Lekë9.105,79
  Nike Air Max 90 G NRG DQ0279-100
  • Nike
  • Air Max 90 G NRG
  • DQ0279-100
  • Lekë19.985,45
  Nike Air Max 90 DO8903-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO8903-100
  • Lekë12.771,76
  Nike Air Max 90 DO8902-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO8902-001
  • Lekë10.524,88
  Nike Air Max 90 DO6706-002
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO6706-002
  • Lekë20.694,99
  Nike Air Max 90 DO6706-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO6706-001
  • Lekë16.910,76
  Nike Air Max 90 G DO6492-141
  • Nike
  • Air Max 90 G
  • DO6492-141
  • Lekë14.309,11
  Nike Air Max 90 SE DO6108-001
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DO6108-001
  • Lekë8.869,28
  Nike Air Max 90 SE DO5848-700
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DO5848-700
  • Lekë17.975,07
  Nike Air Max 90 Premium DO2194-001
  • Nike
  • Air Max 90 Premium
  • DO2194-001
  • Lekë5.203,31
  Nike Air Max 90 DO2154-010
  • Nike
  • Air Max 90
  • DO2154-010
  • Lekë10.051,85
  Nike Air Max 90 DN4415-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DN4415-001
  • Lekë9.460,57
  Nike Air Max 90 SE DN4155-001
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DN4155-001
  • Lekë10.288,37
  Nike Air Max 90 DN3730-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DN3730-100
  • Lekë8.632,77
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-103
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-103
  • Lekë10.288,37
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-102
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-102
  • Lekë15.728,19
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-101
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-101
  • Lekë9.460,57
  Nike Air Max 90 Futura DM9922-100
  • Nike
  • Air Max 90 Futura
  • DM9922-100
  • Lekë11.470,94
  Nike Air Max 90 DM9102-002
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM9102-002
  • Lekë16.674,25
  Nike Air Max 90 DM9102-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM9102-001
  • Lekë17.856,82
  Nike Air Max 90 G DM9009-146
  • Nike
  • Air Max 90 G
  • DM9009-146
  • Lekë14.782,13
  Nike Air Max 90 G DM9008-179
  • Nike
  • Air Max 90 G
  • DM9008-179
  • Lekë16.555,99
  Nike Air Max 90 Premium DM8318-100
  • Nike
  • Air Max 90 Premium
  • DM8318-100
  • Lekë15.373,42
  Nike Air Max 90 DM8316-400
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8316-400
  • Lekë9.697,08
  Nike Air Max 90 DM8265-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8265-100
  • Lekë16.319,48
  Nike Air Max 90 DM8171-200
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8171-200
  • Lekë9.460,57
  Nike Air Max 90 DM8171-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8171-001
  • Lekë10.051,85
  Nike Air Max 90 Premium DM8151-100
  • Nike
  • Air Max 90 Premium
  • DM8151-100
  • Lekë12.062,22
  Nike Air Max 90 DM8075-100
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM8075-100
  • Lekë11.234,42
  Nike Air Max 90 DM7557-001
  • Nike
  • Air Max 90
  • DM7557-001
  • Lekë10.288,37
  Nike Air Max 90 SE DM6438-292
  • Nike
  • Air Max 90 SE
  • DM6438-292
  • Lekë11.825,71

  Air Max 90

  Nike Air Max 90 është ikonë kulturore. E kjo është pjesërisht për shkak të stilit të veçantë të atleteve. Po ashtu, përshtatshmëria sociale është një nga aspektet e rëndësishme që ka bërë të mundur përshtatjen e saj si me sferën e përgjithshme, ashtu edhe me nënkulturat e ndryshme, teksa komoditeti i lartë i Air i ka dhënë kësaj atleteje një reputacion të shquar. Së fundmi, Air Max 90 u shndërrua në një dizajn me ndikim të jashtëzakonshëm si pasojë e të gjithë këtyre cilësive përcaktuese.

  E prodhuar fillimisht si Air Max III në vitin 1990, Air Max 90 – emri që mori atletja pasi u rilançua në fillim të viteve 2000’ – ishte pasardhësi i Air Max II (ose Air Max Light) dhe i paraardhësit të saj, pra i Air Max 1 i viteve 1987’. 90 do të shënonte hapin tjetër të evoluimit të dizajnit të Air Max, ndaj dhe u frymëzua nga modelet e mëparshme.

  Këto atlete u stiluan nga Tinker Hatfield, i cili e ktheu Nike Air Max 90 në produktin e kohës. Ai përdori karakteristikat moderne të përdorura më së pari nga Air Max 1 dhe Air Max Light në vitet e mëparshme. Ato përfshinin teknologjinë e shollës së mesme me shkumë Phylon, të cilat, sipas Light, rezultuan të ishin më të lehta se poliuretani i Air Max origjinal, krahas rrjetës mikrofibër për ajrim të përmirësuar. Panelet TPU, të ngjashme me ato të modelit të mëparshëm, vendosen në pjesën e sipërme dhe të thembrës, me shumë material poliuretani termoplasik TPU, i cili ka vepruar si dritare rreth njësisë mjaftueshëm të madhe Air në shollën e mesme. Pamja e këtyre elementeve ishte e kontruruar dhe kërcëllitëse e të jepte idenë e super makinave të shpejta dhe luksoze si Ferrari Testarossa, që i shtohej ndjesisë bashkëkohore të atletes.

  Pavarësisht estetikës së një jetese të thjeshtë, Air Max 90 e ka nisur udhëtimin e saj në vrapim. Kalibri i saj sportiv u garantua nga njësia e bollshme Air në pjesën e thembrës, pjesa e shollës së mesme e trashë me shkumë që siguronte mbrojtje nga goditja dhe prerja e lartë e kyçit që ofronte mbështetje të mjaftueshme. Ndërsa pa dyshim konsiderohej si produkt me performancë të klasit të parë, AM90 ishte shumë më shumë dhe pasqyronte ndryshimin e paradigmës në gjuhën e qasjes së dizajnit të Nike.

  Ashtu si edhe në modelet e mëparshme të Air Max, njësia Air në pjesën e thembrës ishte veçori kyçe në dizajnin e atletes. Ndërsa dritarja transparente në Air Max 1 synonte të shfaqte avancimin teknik të markës, njësia e përmirësuar Air e Nike Air Max 90 dallohej per arsye të tjera. Së pari, ishte më e madhe se airbegët e mëparshëm, por kishte gjithashtu panelin rrethues, i cili mund të dekorohej në ngjyra magjepsëse për ta nxjerrë në pah këtë njësi. Ngjyra “Infrared”, e njohur fillimisht si “Hyvent Orange”, u shfaq në modelin e lançuar dhe ishte vendimtare për suksesin fillestar të Air Max 90. Me mbulimin që i bën kasetës së thembrës, si dhe elementeve të tjera, përdorimi i saj në dritaren e shollës së mesme u vlerësua më së shumti. Toni i kuq i ndezur theksonte airbegun e madh në pjesën e thembrës, të cilin Nike dëshironte tua vinte në pah personave që kërkonin mbështetje dhe mbrojtje më të madhe. Është pikërisht intensiteti i kësaj nuance të kuqe në potokalli që e ka shndërruar “Infrared” në një ngjyrë kaq klasike deri më sot.

  Mënyra se si sholla e mesme shkrihet me pjesën e sipërme pa u mbështetur ende përkundër shenjës swoosh i dha AM90 një stil të harmonizuar e të lirshëm që fitoi shumë fansa nga bota e muzikës. Kultura e klubeve lulëzoi në fillim të viteve nëntëdhjetë duke mbartur me vete edhe nevojën për këpucë të rehatshme, të forta dhe me stil. Ndërkohë, në Londër dhe Paris, frekuentuesit e skenës underground të hip-hop e adhuruan atleten për ashpërsinë e saj. Përgjatë viteve, Air Max 90 ishte e njohur në mesin e një përzierje ekletike kulturash, duke u kthyer kështu në një nga atletet më të njohura dhe më të dashura që Nike ka krijuar ndonjëherë.

  Rendit Nike Air Max 90
  (0)

  SPORTSHOWROOM përdor cookies. Rreth politikës sonë të cookie.

  Vazhdo

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East