SPORTSHOWROOM
  Nike Air Force 1

  Filtro

  • Rendit

  • Gjinia

  • Marka (Nike)

  • Koleksioni (Air Force 1)

  • Modeli

  • Teknologjia

  • Edition

  • Material

  • Style

  • Sport

  • Masa

  • Ngjyra

  • Çmimi

  Nike Air Force 1
  Nike Air Force 1 Low DX6504-900
  • Nike
  • Air Force 1 Low
  • DX6504-900
  • Lekë16.201,22
  Nike Air Force 1 '07 LX DX6061-122
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DX6061-122
  • Lekë15.018,65
  Nike Air Force 1 '07 LX DX6061-111
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DX6061-111
  • Lekë13.717,82
  Nike Air Force 1 High OG DX3805-100
  • Nike
  • Air Force 1 High OG
  • DX3805-100
  • Lekë13.836,08
  Nike Air Force 1 '07 DX2678-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DX2678-100
  • Lekë12.416,99
  Nike Air Force 1 '07 DV6483-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV6483-100
  • Lekë13.481,31
  Nike Air Force 1 '07 Premium DV4247-211
  • Nike
  • Air Force 1 '07 Premium
  • DV4247-211
  • Lekë21.995,82
  Nike Air Force 1 '07 Premium DV4246-333
  • Nike
  • Air Force 1 '07 Premium
  • DV4246-333
  • Lekë22.350,59
  Nike Air Force 1 High '07 Premium DV4245-101
  • Nike
  • Air Force 1 High '07 Premium
  • DV4245-101
  • Lekë14.190,85
  Nike Air Force 1 '07 DV4141-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV4141-100
  • Lekë16.437,73
  Nike Air Force 1 '07 SE DV3810-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07 SE
  • DV3810-001
  • Lekë10.643,14
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DV3501-400
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DV3501-400
  • Lekë13.481,31
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DV3501-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DV3501-100
  • Lekë14.309,11
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DV3501-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DV3501-001
  • Lekë14.190,85
  Nike Air Force 1 LO '07 DV3455-100
  • Nike
  • Air Force 1 LO '07
  • DV3455-100
  • Lekë13.244,79
  Nike Air Force 1 Mid DV3451-100
  • Nike
  • Air Force 1 Mid
  • DV3451-100
  • Lekë13.481,31
  Nike Air Force 1 Fontanka DV3211-100
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DV3211-100
  • Lekë12.298,74
  Nike Air Force 1 '07 DV2237-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV2237-100
  • Lekë11.352,68
  Nike Air Force 1 '07 DV2223-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV2223-100
  • Lekë13.126,53
  Nike Air Force 1 '07 DV2215-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DV2215-100
  • Lekë14.072,59
  Nike Air Force 1 LV8 DV2204-001
  • Nike
  • Air Force 1 LV8
  • DV2204-001
  • Lekë9.697,08
  Nike Air Force 1 High Sculpt DV2187-100
  • Nike
  • Air Force 1 High Sculpt
  • DV2187-100
  • Lekë14.782,13
  Nike Air Force 1 Fontanka DV2175-100
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DV2175-100
  • Lekë10.997,91
  Nike Air Force 1 Low '07 Next Nature DV2112-001
  • Nike
  • Air Force 1 Low '07 Next Nature
  • DV2112-001
  • Lekë10.524,88
  Nike Air Force 1 '07 LX DV1493-161
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DV1493-161
  • Lekë10.170,11
  Nike Air Force 1 '07 LX DV1492-101
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DV1492-101
  • Lekë11.825,71
  Nike Air Force 1 LV8 DV1366-111
  • Nike
  • Air Force 1 LV8
  • DV1366-111
  • Lekë9.697,08
  Nike Air Force 1 Shadow DV1364-111
  • Nike
  • Air Force 1 Shadow
  • DV1364-111
  • Lekë11.234,42
  Nike Air Force 1 Low '07 LV8 DV1229-111
  • Nike
  • Air Force 1 Low '07 LV8
  • DV1229-111
  • Lekë10.761,39
  Nike Air Force 1 '07 LX DV1031-030
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX
  • DV1031-030
  • Lekë9.578,82
  Nike Air Force 1 Mid '07 LV8 DV1029-010
  • Nike
  • Air Force 1 Mid '07 LV8
  • DV1029-010
  • Lekë9.697,08
  Nike Air Force 1 High '07 DV1015-437
  • Nike
  • Air Force 1 High '07
  • DV1015-437
  • Lekë9.224,05
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DR9867-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DR9867-100
  • Lekë8.987,54
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DR9866-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DR9866-100
  • Lekë12.416,99
  Nike Air Force 1 '07 LV8 DR9866-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LV8
  • DR9866-001
  • Lekë13.954,33
  Nike Air Force 1 x Serena Williams DR9842-400
  • Nike
  • Air Force 1 x Serena Williams
  • DR9842-400
  • Lekë10.643,14
  Nike Air Force 1 DR7970-100
  • Nike
  • Air Force 1
  • DR7970-100
  • Lekë11.116,16
  Nike Air Force 1 DR7889-100
  • Nike
  • Air Force 1
  • DR7889-100
  • Lekë12.890,02
  Nike Air Force 1 Shadow DR7883-100
  • Nike
  • Air Force 1 Shadow
  • DR7883-100
  • Lekë13.363,05
  Nike Air Force 1 Fontanka DR7880-001
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DR7880-001
  • Lekë6.740,65
  Nike Air Force 1 '07 DR7857-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR7857-100
  • Lekë13.599,56
  Nike Air Force 1 Shadow DR7856-100
  • Nike
  • Air Force 1 Shadow
  • DR7856-100
  • Lekë12.890,02
  Nike Air Force 1 Fontanka DR6259-600
  • Nike
  • Air Force 1 Fontanka
  • DR6259-600
  • Lekë10.761,39
  Nike Air Force 1 '07 LX Next Nature DR5648-030
  • Nike
  • Air Force 1 '07 LX Next Nature
  • DR5648-030
  • Lekë10.051,85
  Nike Air Force 1 Impact DR4853-100
  • Nike
  • Air Force 1 Impact
  • DR4853-100
  • Lekë10.524,88
  Nike Air Force 1 '07 DR3101-100
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR3101-100
  • Lekë10.051,85
  Nike Air Force 1 '07 DR3100-001
  • Nike
  • Air Force 1 '07
  • DR3100-001
  • Lekë10.051,85
  Nike Air Force 1 LV8 DR3098-100
  • Nike
  • Air Force 1 LV8
  • DR3098-100
  • Lekë6.977,17

  Air Force 1

  Në vitin 1982 kur u lançua Nike Air Force 1, Nike ishte relativisht e vogël brenda skenës së basketbollit. Ato njiheshin për ekspertizën e tyre në vrapim, por nuk kishin ndikim në fushat e basketbollit. Për ta adresuar këtë çështje, do duhej të konceptohej një lloj tjetër atleteje, e cila të krijohej për hedhje shpërthyese, përplasje të rënda në tokë dhe lëvizje të shpejta. Teksa teknologjia e shollës Air dukej si zgjidhja e përkryer, futja e tyre në fushën e basketbollit kërkonte shumë zgjuarsi.

  Nike besoi se Bruce Kilgore ishte personi i duhur për këtë punë. Para se të punonte me Nike, ai e kishte konsoliduar veten si stilist tërësisht amerikan me një karrierë të shkëlqyer. Kjo e bëri atë personin ideal për të krijuar Air Force 1, atletet me emrin e avionit të famshëm amerikan presidencial. 

  Që të krijonte atlete të një cilësie të lartë për basketboll, Kilgore e dinte se do duhej të përmbushte kritere të posaçme performance të lojtarëve. Fillimisht, ai u frymëzua nga Nike Approach, e cila është një qizme e fortë për ecje në mal, thembra e poshtme e së cilës harkohet me drejtim për lart drejt tendinit të Akilit. Kjo veçori u përçua tek Air Force 1 me qëllim krijimin e fleksibilitetit, por pa e cënuar fuqinë, ndërsa rripi proprioceptiv forcoi më tej mbrojtjen  kyçit të këmbës. Nevojat e basketbollistëve për tërheqje u përmbushën edhe përmes një sërë strukturash të specializuara rrethore në shollën e jashtme prej gome që u mundëson atyre të ndryshojnë drejtim me shpejtësi të pakrahasueshme.

  Dizajni i Kilgore u frymëzua edhe nga arkitektura. Fizika e katedrales Notre Dame të Parisit çoi në shtimin e një sholle anësore të qëndrueshme – diçka që rrallë shihej në atletet e basketbollit asokohe – që balanconte lartësinë shtesë të krijuar nga jestekët e ajrit në shollë. Këto ndikime të ndryshme u mbështetën nga elemente të menduara me zgjuarsi si sistemi i lidhjes me gjerësi të ndryshueshme që shtrëngonte më shumë pjesën e sipërme në këmbë për t’u përshtatur sa më mirë dhe për kontroll të shkëlqyer. Në tërësi, produkti i finalizuar i Bruce shkriu etosin e dizajnit të tij minimalist me fuqinë teknologjike të Nike për të krijuar një atlete inovative dhe me stil që e futi Nike Air në sportin e basketbollit. Pa kaluar shumë kohë, lojëtarëve shumë të vlerësuar të NBA-së u kishte rënë në sy Air Force 1 dhe shumë shpejt ato u kthyen në zgjedhjen e parë kryesore për shumë prej tyre.

  Përveçse ishte një atlete e përmirësuar basketbolli, Nike Air Force 1 themeloi disa fenomene të rëndësishme në kulturën e atleteve. Ishte atletja e parë që futi frymën e bashkëpunimeve dhe të nxjerrjes së versioneve të limituara të vrapimit, gjëra që tashmë janë të bërë të zakonshme në të gjithë botën e atleteve. Air Force 1 bëri gjithashtu histori duke qenë edhe koleksioni i parë i Nike me dizajnin retro design. Një kreativitet i tillë ka ndezur imagjinatën pasi është rikrijuar gjatë dekadave si nga stilistë këpuësh të Nike, ashtu edhe nga ato të markave më të njohura të modës.

  Megjithatë, gjërat nuk kanë shkuar gjithmonë aq mirë. Në vitin 1984, ekzistonte realisht mundësia e ndërprerjes së AF1. Gjithsesi, tifozët e Bregut Lindor (East Coast), veçanërisht ata të Baltimores, Filadelfias dhe Nju Jorkut, rinia e të cilëve u kishte vendosur emrin “Uptowns”, dëshironin vazhdimësinë e Air Force 1. Po të mos kishte qenë pasioni i tyre, së bashku me tre rishitës në Baltimore që krijuan nismën “Colour of the Month Club”, entuziazmi i Nike për modelin në fjalë mund të mos ishte rindezur kurrë.

  Gjatë të gjithë ekzistencës së saj, AF1 ka përmbajtur materialet dhe teknologjitë më të mira të Nike, duke e ngulitur definitivisht veten si shtyllë e kulturës së rrugës. Kjo atlete është preferuar nga një diapazon i larmishëm njerëzish – të njohura për stillin e saj të përjetshëm e bardhë mbi të bardhë – që nga artistët hip-hop deri tek të rinjtë me stil dhe basketbollistët për të cilët edhe u krijua fillimisht. Ky popullaritet i jashtëzakonshëm, së bashku me historinë e saj të nderuar e kanë bërë Nike Air Force 1 një atlete vërtetë ikonë.

  Rendit Nike Air Force 1
  (0)

  SPORTSHOWROOM përdor cookies. Rreth politikës sonë të cookie.

  Vazhdo

  Choose your country

  Europe

  Americas

  Asia Pacific

  Africa

  Middle East